نکاتی جالب درباره عصبانیت !
باران عشق
LOVE RAIN
نوشته شده توسط : ☂مَهدیبا (MahDiba)♂♥♀♥♠

 

با فرا رسیدن سال نو ، که معمولاً با خانه تکانی و تغییرات عمده در فرم وسائل اطرافمان به استقبال آن می رویم ، چه بهتر است که ، تغییراتی هم در خلق و خو و رفتار و کردار خود ایجاد کنیم ، تا با آغاز سال نو ، بتوانیم با روحیه تازه و جدید و متمایز از گذشته با اطرافیانمان بر خورد داشته باشیم . با توجه به این مطلب ، بر آن دیدم تا مطالبی جالب درباره عصبانیت و تا حدودی کنترل آن به عرض برسانم ، که در زیر به تفسیر بیان می شود ؛
مطالب جالب و در عین حال مُضحکی در مورد عصبانیت وجود دارد . در این زمان بیشتر افراد احساسات خود را همانطور که هست بروز می دهند و کمتر به نظر می رسد که شرایط اطراف خود را در نظر بگیرند .
 
اما آیا احساسی بالاتر از این وجود دارد که بتواند باعث ایجاد سوء تفاهم شود ؟ تعداد بسیار زیادی از افراد معتقدند که فرو خوردن خشم به بدن آسیب وارد می کند . عصبانیت نوعی فشار روحی است که باید ابراز شود . همچنین انفجار ناگهانی خشم و یا نگه داشتن آن برای یک مدت زمان طولانی ، گزینه درستی محسوب نمی شود . از آنجایی که عصبانیت به واسطه ی تحریک شدید سیستم عصبی بدن اتفاق می افتد ، تأثیرات جانبی نامناسبی را بر روی قسمت های مختلف بدن می گذارد . سبب ایجاد نوسان در دستگاه تنفسی و بروز اختلالاتی در سیستم گوارشی می شود . نهایتاً باید اذعان داشت که توان فکر کردن صحیح را از شما می گیرد .
 
البته نمی توان به طور تضمینی اظهار داشت که ابراز خشم و عصبانیت اوضاع را از آن چیزی که هست بهتر می کند . نمی توان گفت که در اکثر موارد تخلیه هیجانی در افرادی که خشونت و عصبانیت خود را بروز می دهند ، اتفاق می افتد . تبدیل عصبانیت به لغات و ابراز آنها در رفتار تضمین نمی کند که عواطف شما قابل کنترل تر خواهند شد . فقط این کار شدت احساسات فرد را بالا می برد . حتی این امر می تواند در همان زمان آسیب هایی را به افرادی که در سوی دیگر قرار دارند نیز وارد کند .
 
اغلب افراد در کنترل خشم و احساسات منفی خود با مشکل مواجه هستند . عصبانیت از جمله احساساتی است که از نظر اکثر مردها "قابل قبول" است ؛ اما این بدان معنی نیست که زمانیکه فرد دیگری در مقابل آنها از خود عصبانیت نشان می دهد ، آنها برخورد مناسبی را در برابر او از خود نشان دهند .
 
در بسیاری از فرهنگ ها ، خانم ها برای کنترل خشم و عصبانیت خود تحت فشار قرار می گیرند ؛ اما گاهی اوقات آنقدر در کنترل خشم خود موفق می شوند و آنرا درون خود حل می کنند که گویی اصلاً عصبانیتی وجود نداشته .
 
از آنجایی که عصبانیت یک احساس منفی قوی بوده و باعث ایجاد ناراحتی در افراد میشود ، معمولاً اینطور گفته می شود که ایجاد آن هم درست نیست . چند نفر از ما در طول زندگی خود از دیگران شنیده ایم که باید از بروز یک چنین احساسی در خود جلوگیری کنیم . از همان دوران بچگی همه به ما می گفتند که : "اگر احساس می کنی عصبانی شده ای می توانی به اتاقت بروی و هر زمان که عصبانیتت بر طرف شد نزد ما برگردی" .
 
نتیجه تمام این مطالب این است که ، هیچ کس یاد نمی گیرد که چگونه به درستی میتواند خشم خود را کنترل و مدیریت کند . گاهی اوقات زمانی که افراد عصبانی میشوند ، حتی نمی توانند متوجه شوند که عصبانی هستند. برخی دیگر هم آنقدر عصبانیت خود را پنهان می کنند ، تا بالاخره یک مرتبه از طریق لغات و کارهای اهانت آمیز آنرا بروز می دهند .
 
تحقیقات گویای این مطلب هستند که ، توانایی تشخیص و نامگذاری صحیح احساسات و صحبت کردن رک و پوست کنده در مورد آنها ، تا زمانیکه آن احساس به طور کامل درک شود ، سبب می شود که احساسات منفی به خودی خود از هم پاشیده شوند و پیرو آن مطلب برانگیختگی روانی نیز تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می کند .
 
اما تا زمانیکه فرد احساس کند عصبانیتش غیر قابل قبول است ، همچنان در حالت برانگیختگی احساسی باقی خواهد ماند و نمی تواند به درستی درک کند که در دنیای اطراف او چه اتفاقاتی در حال روی دادن هستند ، نمی تواند کنترلی بر روی حرکات بیرونی خود داشته باشد و تمام ذهنش بر روی خشم درونی اش معطوف می شود . این قبیل افراد دچار احساسات منفی زیادی شده و همیشه پریشان حال خواهند بود . همچنین تمایل شدیدی دارند که احساسات خود را به خارج بروز ندهند . تصور کنید که با یک چنین عملکردی چگونه باعث ایجاد سوء تفاهم میان دوستان و همسر خود میشوند ! _این به آن خاطر است که آنها احساسات خود را پنهان می کنند و همین امر سبب برزو استرس و اضطراب در درون آنها می شود .
 
گاهی اوقات در میان گذاشتن این مطلب که چرا ناراحت هستیم ، در ما آرامش ایجاد می کند ، به ویژه اگر دلیل ناراحتی خود را به فرد مقابل بگوییم . روانشناسان بر این باورند که احساس آرامشی که در یک چنین شرایطی به ما دست می دهد ، به دلیل تخلیه شدن نیست ، بلکه به این خاطر است که احساسات خود را شناسایی کردیم ، آنها را مخاطب قرار داده و برای یافتن راه حل بر روی آنها کار کرده ایم .
 
این امر نکات مثبتی را که عصبانیت می تواند در بر داشته باشد ، به وضوح برای ما روشن می کند . همین مسئله خود میتواند به عنوان نوعی مشوق قوی برای تغییر نگرش های منفی ما به حساب رود . این امر ما را تشویق می کند که در مورد چیزهایی که ما را اذیت می کنند راحت تر بتوانیم صحبت کنیم .
 
اما موفقیت اصلی زمانی حاصل خواهد شد که بدانیم چگونه می توان این کار را به شیوه صحیح انجام داد ، چرا که خشونت ممکن است سبب شود که ما عکس العمل بیش از اندازه تند از خود نشان دهیم . بنابراین اولین و مهمترین کاری که باید انجام دهید ، این است که گنجایش فردی خود را افزایش دهید تا هر مسئله کوچک و جزئی نتواند شما را ناراحت کند و سپس به سمت یافتن راهی سازنده قدم بردارید .
 
سه نفس عمیق بکشید ؛
زمانیکه عصبانی می شوید ، بدن شما منقبض می شود . نفس عمیق به شما کمک می کند تا استرس از شما دور شده و فشار کمتری بر روی بدن وارد شده و احساس بهتری پیدا کنید .
 
فضا را تغییر دهید ؛
یکی از بهترین شیوه هایی که به واسطه آن می توانید خشم خود را از میان بردارید این است که برای مدت 5 دقیقه در هوای آزاد راه بروید . در ترافیک گیر کرده اید ؟ پس در ذهن خود این کار را انجام دهید ، صدای ضبط را زیاد کرده و آهنگ را با صدای بلند بخوانید .
 
دلیل عصبانت خود را دریابید ؛
در مورد افراد ، موقعیت ها ، و حوادثی که سبب ایجاد ناراحتی در شما می شوند ، فکر کنید و آنها را ردیابی نمایید . عصبانیت معمولاً سبب ایجاد ترس های عمقی در وجود افراد می شود . در زمانی که احساس می کنید به اوج عصبانیت نزدیک شده اید ، از خودتان بپرسید چه ترسی دروجودتان نهفته که سبب می شود احساساتتان تحریک شود .
 
از چیزی که خارج از حیطه کنترلتان است ، بگذرید ؛
شما فقط مسئول خودتان و کارهایی که در قبال دیگران انجام می دهید ، هستید . باید بدایند که مسئول کارهایی که دیگران در قبال شما انجام می دهند نیستید . نه تنها عصبانیت مشکلی را حل نمی کند ، بلکه شرایط را بدتر از آنچه که بوده نیز می کند . اگر کسی دائماً شما را تحریک کرده و بر شدت عصبانیتتان می افزاید ، شما باید بر روی مسئله ای که سبب ایجاد عصبانیت می شود تمرکز کرده و لیستی از راه حل هایی که می توانید داشته باشید را روی کاغذ بیاورید .
 
احساسات خود را ابراز کنید ؛
ابتدا فکر کنید و از لغات و حرکاتی استفاده کنید که روی آنها فکر کرده اید . با حالت غیر تدافعی به طرف مقابل بقبولانید که عصبانی هستید ، شرایط تان را به طور کامل به او توضیح دهید ، و نهایتاً خیلی رُک و راست به او بگویید که چه چیز عصبانیتان می کند .
 
محتاط باشید ؛
شرایطی وجود دارند که بروز عصبانیت در آنها ممکن است سبب ایجاد خطر شود . یکی از این موارد داشتن شریکی حسود و بد زبان است . به جای اینکه حرف های خود را با او در میان بگذارید ، با یکی از دوستانتان در مورد اوضاع عصبانیت خود صحبت کنید . ممکن است دوستتان راه حل های نابی را به شما پیشنهاد کند که تا کنون به ذهنتان هم نرسیده باشد .
 
در بیان احساسات خود قاطع بوده ، اما پرخاشگر نباشید ؛
قاطع بودن به آن معناست که با تأثیر بالا سخن بگویید ، خشونت را کنار بگذارید ، و فقط به اهدافتان فکر کنید . بد نیست پیش از اینکه ایده های خود را مطرح کنید ، قدری به واکنش طرف مقابل نیز فکر کنید .
 
عبارات مثبت به کارببرید ؛
می توایند چند عبارت مثبت را حفظ کنید ؛ تا زمانیکه عصبانی شدید آنها را به خودتان بگویید تا عصبانیتتان فروکش کند . این کار به شما یادآوری می کند که خودتان حق انتخاب دارید و می توانید واکنش هایتان را آگاهانه انتخاب کنید .

به عنوان مثال ، می توانید به خودتان بگویید : "خودم به تنهایی می توانم از عهده نیازهای خود بر بیایم ." و یا "خواستهای او به اندازه خواسته های من اهمیت دارند ." و یا "من توانایی این را دارم که انتخاب های خوبی داشته باشم" .





:: برچسب‌ها: عصبانیت , مثبت , توانائی , پرخاشگر , قاطع , خشونت , حسود , بدزبان , عصبانی , حیطه , تحریک , دلیل عصبانیت , بدن , نفس عمیق , منفی , احساس آرامش , دوستان , همسر , روانی , کنترل , مدیریت , خشم , احساسات منفی , ابراز خشم , سو’ تفاهم , ,
:: بازدید از این مطلب : 1600
|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 اسفند 1390 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








دوستان عزیز برای بهتر شدن مطالب از پیشنهادات و انتقادات خود مرا آگاه سازید. م ب مهدیبا